Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopaden při činu, když vykrádal sklepy

V pondělí v brzkých ranních hodinách zavolal na linku 158 muž z obce Třebotovice, který oznámil, že do jeho domu vnikl neznámý člověk a pohybuje se ve sklepních prostorách. Na místo okamžitě vyjela hlídka suchovrbenských policistů, kteří bleskovým zákrokem dopadli pachatele. Jednalo se o mladého muže (21 let) z Českých Budějovic, který se pokoušel ve sklepě krást. Muže odvezli k výslechu na obvodní oddělení. Po několika hodinách byli policisté přivoláni do obce Dobrá Voda, kde se během noci z neděle na pondělí neznámý pachatel vloupal do jedné místní prodejny a odcizil zde drobné zboží.

Výslechem podezřelého muže se jim podařilo zjistit, že právě zadržený pachatel má na svědomí i toto vloupání. Zboží, které v prodejně odcizil, už u sebe ale neměl. Zbavil se ho v okamžiku, když zjistil, že už policistům neunikne. Vše odhodil do septiku vedle domu, ve kterém se pokoušel krást. Policisté při ohledání místa činu ukradené zboží zajistili. Muž se tak během jedné noci stihl vloupat hned do dvou objektů. Tím ovšem výčet jeho skutků nekončí.

Na konci října totiž vnikl také do sklepních prostor domu v ulici Plzeňská v Českých Budějovicích. Odtud si odnesl jízdní kolo a pivní přepravku se šestnácti pivy. Počátkem října ukradl ze sklepa jednoho domu v ulici Čéčova v krajském městě snowboard s vázáním, lyže a lyžařské vybavení a akubaterie. Z jiného sklepa ukradl několik desítek lahví lihovin. Ve své trestné činnosti pokračoval i v jiných sklepních prostorách, kde odcizil ruční svítilnu a několik lahví alkoholu. Mladý pachatel tak stihl během jednoho týdne vykrást hned několik sklepů a napáchat škodu za více než 60 000 korun. Na případu nyní intenzivně pracují českobudějovičtí kriminalisté, kteří provádí další vyšetřování. Mladík je stíhán na svobodě. Je obviněn z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Těchto skutků se dopustil, ačkoliv byl za obdobné skutky v posledních třech letech odsouzen. Policistům a kriminalistům se tak podařilo objasnit hned několik případů krádeží ve sklepech, ke kterým na Českobudějovicku v poslední době docházelo.

Autor : por. Ing. Štěpánka Uhlířová, PČR

Štítky sklep, dům, České Budějovice, Dobrá voda, a.s., Třebotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Můžeme se Barborko zeptat na popis těch zlodějů, jestli chcete.....

Středa, 9. listopadu 2011, 13:53Odpovědět

Barbora K.

Nám vykradli sklep letos 2x, lyže, kola atd. Chtěla bych vidět fotko toho hocha, v létě jsem je totiž zahlédla, měl komplice, chemickou blondýnu, vážila asi 40 kg i s postelí! Hned bych je poznala

Středa, 9. listopadu 2011, 11:25Odpovědět

Dopaden při činu, když vykrádal sklepy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.