Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká Městská policie posílila hlídky na sídlišti Máj

Městské policie České Budějovice přichází se začátkem snad neoblíbenějšího ročního období s řadou změn. Kromě posílení hlídek na největším sídlišti ve městě přistoupí strážníci ke kontrolám uzavřenosti vchodových dveří a dojde i k rozšíření úředních hodin přestupkového oddělení.

S příchodem letních prázdnin dochází k posílení hlídek městské policie na sídlišti Máj. Vedle stávajícího takzvaného májského vozidla se budou po sídlišti pohybovat i pěší hlídky psovodů se služebními psy, a to zejména v nočních hodinách.

„Na Máji navíc dojde i k posílení standardních peších hlídek, které budou na největším českobudějovickém sídlišti sloužit nejen v průběhu všedních dní, ale nově i o víkendu,“ řekl mluvčí Městské policie České Budějovice Václav Sup a dodal, že tyto nově sestavené hlídky se tam budou pohybovat vždy v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli v čase od 18 do 2.30 hodin následujícího dne.

„Díky těmto opatřením budeme moci lépe zabezpečit dozor nad nejrizikovějšími dny z hlediska narušování veřejného pořádku a porušování pravidel občanského soužití, což by mělo pozitivně přispět ke zvyšování pocitu bezpečí zdejších obyvatel,“ doplnil Sup.

Kontroly uzavřenosti vchodových dveří

Vedle zvýšeného dohledu v denních a nočních hodinách budou strážníci v průběhu hlídkové činnosti na sídlišti nově kontrolovat i uzavřenost vstupních dveří v panelových či bytových domech.

Každý majitel kontrolovaného objektu bude o výsledku informován prostřednictvím vylepeného letáku, na kterém se dozví, v kolik hodin hlídka strážníků objekt kontrolovala a s jakým výsledkem, tedy zdali byl vchod daného domu uzavřen či nikoliv.

Rozšíření úředních hodin přestupkového oddělení

Od 1. července dojde i k další podstatné změně, která bude spočívat v rozšíření úředních hodin na přestupkovém oddělení Městské policie České Budějovice v ulici Jaroslava Haška 2, kde si bude nově možné vyřídit takzvané výzvy pro nesprávně parkující vozidla již od 7.30 hodin, tedy o půl hodiny dříve než doposud.

„Vedle ranních hodin se toto rozšíření dotkne i pátečního odpoledne, během kterého bude přestupkové oddělení otevřeno až do 14 hodin. Stávající čas pro vyřízení výzev za špatné parkování se tak posune o dvě hodiny,“ konstatoval mluvčí.

V průběhu ostatních dní pak zůstanou odpolední úřední hodiny nezměněny – od pondělí do středy zůstane přestupkové oddělení otevřeno do 17 hodin a ve čtvrtek do 15 hodin. 

Úřední hodiny přestupkového oddělení si navíc každý občan může vyhledat i na webových stránkách Městské policie České Budějovice, kde se dozví i řadu dalších informací a novinek.

„V souvislosti se změnou úředních hodin přestupkového oddělení bych chtěl upozornit všechny řidiče na možné nesrovnalosti v časech uvedených na některých výzvách. I přes provedené změny se totiž mohou do vyčerpání zásob objevovat na některých výzvách, zejména v počátku prvních prázdninových dní, ještě staré údaje o otevírací době přestupkového oddělení. Touto cestou bych chtěl všechny upozornit, aby se touto skutečností nenechali zaskočit a bez problému využili nově platných úředních hodin,“ vzkazuje Václav Sup.

Úřední hodiny přestupkového oddělení Městské policie České Budějovice
Pondělí od 7.30 do 17 hodin
Úterý od 7.30 do 17 hodin
Středa od 7.30 do 17 hodin
Čtvrtek od 7.30 do 15 hodin
Pátek od 7.30 do 14 hodin

Štítky obecní policie, sídliště, České Budějovice, Jaroslav Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká Městská policie posílila hlídky na sídlišti Máj  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.