Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bankovní lupič, který řádil i na jihu Čech, byl dopaden

Jihočeští policisté v úzké spolupráci s kriminalisty z Pardubického kraje a kraje Vysočina objasnili rozsáhlou a pokračující trestnou činnost třiačtyřicetiletého muže z Ostravska, který v nepravidelné době přepadával bankovní ústavy. Obětí jeho počínání se staly banky v Jindřichově Hradci, Kaplici, Hlinsku a Jihlavě.

K místu činu dotyčný přijížděl vždy na svém jízdním kole, které si postavil u bankovního ústavu a vešel dovnitř. „Zde pod pohrůžkou střelné zbraně a důrazných verbálním způsobem požadoval po personálu vydání větších finančních částek v českých korunách i zahraniční měně,“ uvedl mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura a dodal, že lupič následně nečekaně přeskakoval přepážku pultu, kdy se dostal do prostoru zaměstnanců banky a do přinesené igelitové tašky ukládal získanou hotovost.

Na místa svých loupeží přijížděl lupič ošacen ve stejném oblečení – svůj obličej maskoval rybářským kloboučkem, občas si vzal i černé sluneční brýle. Na sobě měl černou sportovní bundu s bílými emblémy na levé straně hrudníku, tmavé kalhoty a černé sportovní rukavice.

„Výbornou a precizní prací kriminalistů na místech činu byly zajištěny a posléze vyhodnoceny upotřebitelné stopy a zajištěna videodokumentace bezpečnostních kamer. Díky tomu se podařilo během pár měsíců vypátrat, kdo má loupežná přepadení na svědomí,“řekl Bajcura.

Kriminalisté jihočeské policie podezřelému muži sdělili obvinění ze spáchání zločinu loupeže v souladu s ustanovením § 173 odstavců 1, 2 písmeno c) a přečinu poškození cizí věci podle ustanovení § 228 odstavce 1 trestního zákoníku. V současné době je muž ve vazební věznici, kde bude čekat na soudní řízení.

Štítky Česko, Kraj Vysočina, Jihlava, Pardubický kraj, Jindřichův Hradec, okres Ostrava-město, Hlinsko, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bankovní lupič, který řádil i na jihu Čech, byl dopaden  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.