Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Autobazarník prodal pod cenou desítky aut a zmizel

Kvůli zpronevěřeným penězům z prodeje možná až dvou stovek vozidel pátrají budějčtí kriminalisté po devětatřicetiletém Marcelu Zárubovi, provozovateli autobazaru MZ Cars autocentrum na rohu Pražské třídy a ulice Karolíny Světlé. Hledaný podle nich může být už v zahraničí.

Vykutáleného podvodníka policisté podezírají z bleskurychlého prodeje pravděpodobně několika desítek motorových vozidel, po kterých se během posledního víkendu v září slehla zem. Dotyčný je podezřelý z trestného činu zpronevěry.

„Od začátku letošního roku si muž nabral do svého bazaru k prodeji několik desítek aut. Na základě smluv o zprostředkování prodeje motorových vozidel je pak nabízel a prodával,“ uvedl mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

V nabídce měl hledaný autobazarník Záruba vozidla jako například Volkswagen Golf, Ford Mondeo, Škoda Octavia či Volkswagen Passat.

„Kriminalisté předpokládají, že všechna vozidla či jejich většinu prodal značně pod cenou, a to během jednoho víkendu na konci září. Veškeré peníze, si ponechal pro svoji potřebu. Autobazar i internetové stránky označil jako ´v rekonstrukci´ a zmizel pravděpodobně mimo republiku,“ dodal Matzner.

Policisté zatím znají pouze několik podvedených majitelů prodaných vozidel. Škoda se tak zatím pohybuje okolo částky 600 tisíc korun. „Kriminalisté však předpokládají, že škoda i počty ´prodaných vozidel´ budou narůstat. S podvodníkem zmizely také veškeré doklady o počtu a přijmu vozidel do prodeje,“ potvrdil mluvčí.

Jak vyšetřovatelé zjistili, drzost podvodníkovi nechyběla. Pár vozidel nedokázal Záruba prodat, protože majitelé například nedodali technické průkazy. Vozidla pod záminkou rekonstrukce bazaru vracel tak, že o ´prodejním víkendu´ zavolal majitelům, aby si vozidlo okamžitě odvezli jako neprodejné. Podvodník tak pravděpodobně chtěl mít čistý stůl, jen peníze jaksi zapomněl předat.

„Policisté přivítají na lince 158 jakékoliv informace k pobytu hledaného podvodníka, stejně jako žádají podvedené majitele vozidel, se kterými policie dosud nemluvila, aby se také přihlásili a uvedli všechny skutečnosti, které jsou jim o hledaném muži a jeho obchodech známy,“ řekl Jiří Matzner s tím, že v případě odsouzení by Marcelu Zárubovi hrozil trest odnětí svobody ve výši až osmi let.

Štítky MZ Cars autocentrum, autobazar, Marcel Záruba, zpronevěra, prodej aut, peníze, Karolina Světlá, Volkswagen Golf, Ford Mondeo, Škoda Octavia, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobazarník prodal pod cenou desítky aut a zmizel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.