Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Agresivní muž srazil kolemjdoucího staršího muže pěstí k zemi

Dne 22. 10. 2011 v 22:40 hod. bylo přijato na tísňovou linku 156 oznámení na napadení staršího muže mladíkem se psem poblíž baru v Kanovnické ulici. Z tohoto důvodu byla na místo vyslána i hlídka strážníků MP ČB, která byla před podnikem ani do 1 minuty od nahlášení události.

Zde již na strážníky čekal napadený starší muž i se synem a svědkem, kteří celý incident hlídce potvrdili.

Mělo se jednat o zcela bezdůvodné napadení od muže vycházejícího z tohoto podniku. Ten hned poté, co vyšel ze dveří, z ničeho nic udeřil náhodného kolemjdoucího do obličeje pěstí tak silně, že napadený skončil na zemi. Po příjezdu hlídky se 49letý muž stěžoval na bolest ruky, na kterou při útoku upadl. Při tom na jeho obličeji byla vidět krvavá zranění a proto strážníci i hned přivolali i rychlou záchrannou službu.

Zraněný muž i oba svědci poté strážníkům pospali onoho útočníka, který se měl na místě nacházet i se štěnětem, jež okolo muže pobíhalo bez obojku a bez vodítka.  Muže se i přes následné úsilí strážníků již dopadnout nepodařilo a tak byl celý případ předán příslušnému správnímu orgánu města k dořešení. Přesto však útočník nemá vyhráno, neboť se hlídce podařilo o muži zjistit důležité informace, které by mohli přispět k jeho ztotožnění.


Muž napadl svou přítelkyni, když jsi chtěla na pomoc přivolat strážníky, vytrhl ji telefon z ruky a rozbil jí ho – ta si poté, co muž odešel, zavolala o pomoc z jiného tel. čísla

Dne 22. 10. 2011 v 10:53 hod. bylo na tísňovou linku 156 přijato oznámení od ženy, která chtěla nahlásit napadení od svého přítele. V půlce hovoru však došlo k přerušení spojení. Po opětovném volání zpět na uvedené číslo, byl však již telefon ženy nedostupný. Z důvodu obavy o život volající ženy bylo toto telefonní číslo předáno Policii ČR. Ani ne o 20 minut později volala tatáž žena znovu, ale již z jiného tel. čísla s tím, že ji při rozhovoru se strážníky přítel fyzicky napadl a při tomto útoku ji vytrhl telefon z ruky, který následně rozbil. Tato žena uvedla strážníkům své jméno i adresu, a proto ji mohly být ihned vyslány na pomoc i dvě autohlídky strážníků, které byly na místě do pár minut.

Po dojezdu do ulice se již na místě přítel ženy nenacházel. Žena strážníkům uvedla, že má drobné oděrky na předloktí levé ruky, oděrku na pravé straně nad rty, a že při tom, jak ji přítel povalil na zem, spadla a udeřila zezadu do hlavy.  Na místo se následně dostavila i hlídka Policie ČR, které byl celý případ předán k dořešení.


Malý chlapec se bál svého spolužáka, a proto utekl ze školy – nalezli ho až strážníci při kontrolní činnosti poblíž Modrého mostu, jak si zde hraje uprostřed silnice

Dne 20. 10. 2011 v 10:00 hod. prováděla hlídka strážníků MP ČB kontrolní činnost poblíž Modrého mostu, kde si strážníci povšimli malého chlapce, jak si zde hraje uprostřed silnice s florbalovou hokejkou a míčkem. Jelikož chlapec na vozovce ohrožoval sám sebe i ostatní účastníky provozu na pozemní komunikaci, byl z vozovky hlídkou odveden a vyzván k podání vysvětlení. Při něm 14letý hoch uvedl, že utekl ze školy po druhé vyučovací hodině, protože jej napadal jeho spolužák. Chlapec dále uvedl, že odešel sám, bez vědomí učitelů a rodičů. Z tohoto důvodu byl hoch odveden zpátky do blízké školy, kde byl předán ředitelce s tím, že celá událost bude sepsána a předána příslušnému orgánu magistrátu města k došetření.


Na mol opilý muž ležící na chodníku nadýchal přes 3 promile

Dne 23. 10. 2011 v 19.40 hod. bylo na operační středisko MP ČB přijato oznámení na značně opilého muže ležícího v ulici A. Sovy. Z tohoto důvodu byla na místo vyslána i hlídka strážníků MP, která zde muže nalezla ležet na chodníku. Ten se nebyl schopen sám zvednout ani se posadit. S veškerým pohybem mu tak strážníci museli pomáhat. Po provedení orientační dechové zkoušky se pak nebylo čemu divit. Muž nadýchal před zraky hlídky neuvěřitelné 3,16 promile. Vzhledem k výsledku zkoušky muž následně putoval tam, kam si zasloužil. Na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl předán službu konajícímu lékaři.


Opilý mladík odmítal opustit bar, pak zkopal vlastní matku a skončil na záchytce s 3 ‰

Dne 24. 10. 2011 v 1:50 hod. byla na základě telefonického oznámení vyslána hlídka strážníků MP ČB do ulice Dvořákova do místního baru, kde se měl nacházet podnapilý 31letý muž odmítající opustit tento podnik. Z tohoto důvodu byla na místo vyslána i hlídka strážníků MP ČB, která muže i s jeho matkou nalezla již před podnikem. Jelikož se již ničeho nedopouštěli, hlídka dvojici Lotyšů pouze ztotožnila a místo posléze opustila. Ani ne za deset minut však byli strážníci k mladíkovi se ženou voláni znovu, tentokráte před Mercury centrum, kde muž uštědřil ženě, která tou dobou ležela na zemi, kopanec přímo před přijíždějící hlídkou. Strážníci muži zabránili v dalším napadání a ženě nabídli lékařské ošetření. Ta ho však odmítla s tím, že na muže nechce podávat ani žádné trestní oznámení.

Naopak musela být přivolána pomoc mladíkovi, který vzhledem k silné opilosti patrně několikrát sám upadl, čemuž nasvědčovaly oděrky na obličeji a krvácející nos. Muž byl proto v sanitním voze převezen za doprovodu strážníka nejprve do nemocnice a následně na protialkoholní záchytnou stanici, kde mu byly naměřeny téměř 3 promile alkoholu vdechu (2,9‰).
 

Autor: Mgr. Václav Sup, MP ČB

Štítky napadení, záchytka, Policie České republiky, Modrý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž srazil kolemjdoucího staršího muže pěstí k zemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.