Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po srážce s autem na Plavské ulici zemřela cyklistka

Při dopravních nehodách v Jihočeském kraji už letos zemřelo stejně osob jako za celý loňský rok. V pořadí 63. obětí se stala čtyřiapadesátiletá cyklistka, která v nemocnici zemřela po středeční srážce s automobilem. Neštěstí se stalo v odpoledních hodinách na Plavské ulici v Českých Budějovicích. Policie vyzývá případné svědky, aby jí pomohli objasnit nehodu, řekla mluvčí Lenka Kozoňová.

Střet cyklistky s vozem Peugeot 308, který řídila dvaapadesátiletá žena, se ze zatím nezjištěných příčin stal u křižovatky ulic Plavská a Jaselská. „Cyklistka vlivem nárazu utrpěla těžké zranění, se kterým byla po ošetření na místě převezena vozidlem záchranné služby do nemocnice, kde bohužel během pozdního odpoledne téhož dne svému zranění podlehla,“ řekla Kozoňová.

Loni si nehody na jihočeských silnicích vyžádaly 63 obětí, což bylo o devět více než v roce 2013. Letošní statistika naznačuje, že nárůst úmrtí po haváriích pokračuje. Nejtragičtěji vyzněl z posledních pěti let rok 2010, tehdy na silnicích zahynulo 72 lidí.

Zdroj ČTK

Štítky cyklista, havárie, České Budějovice, Jihočeský kraj, Peugeot 308

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

já někdo

Je to moc smutné, kolik životů už na Plavské vyhaslo... je to silnice poměrně frekventovaná, ale úzká, lemovaná v těsné blízkosti stromy, pro cyklisty taková "sázka o život do loterie"... stačí jeden nepozorný automobilista. Přitom by stačila oddělená cyklostezka, o které se už tak dlouho JEN mluví... ale nikdo s tím nic nedělá. Jaký větší impulz je ještě potřeba k tomu, aby se něco začalo dít a aby konečně desítky nebo možná stovky cyklistů denně mohli bezpečně cestovat?! A cyklostezky chybí v celém městě, jen pomalu a plíživě se rozrůstají...a Budějky si dál jen hrají město k cyklistům přátelské......podobně, jako pro přechod na Plavské musela nejdříve zemřít12ti letá dívka. Smutné, moc smutné... Kde je zodpovědnost, kdo jí má??!!

Pátek, 13. listopadu 2015, 15:36Odpovědět

Po srážce s autem na Plavské ulici zemřela cyklistka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.