Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bleskový zásah policistů zastavil zloděje kola ze Sokolského ostrova

Dnes krátce před polednem viděla obsluha městského kamerového systému podezřelého muže na Sokolském ostrově, jak se zcela bez ostychu snaží manipulovat se stojanem na jízdní kola. Jakmile však zjistil, že všechna kola jsou pod zámkem, přesunul se do blízkého parku, kde měl připravené nástroje na „usnadnění situace“.

„Po několika minutách již stál opět u kolostavu. Kamera zachytila, jak u jednoho z jízdních kol přestřihl zámek, jímž bylo kolo připevněno ke stojanu. Muž se poté opatrně rozhlédl kolem, zda jeho čin neměl svědky. Vzápětí nasedl na jízdní kolo a vydal se na něm přes lávku ke Sportovní hale,“ říká mluvčí městské policie Věra Školková.

K němu v tu dobu už ale mířila hlídka městské policie. Pachatel ji ale spatřil, proto svou cestu změnil a ujížděl do centra města. Za podchodem do ulice Česká na něj už čekala společná hlídka městské a státní policie. Pachatel byl z jízdního kola poslán na zem a po příjezdu posil spoután.

Třiatřicetiletý muž z Mariánskolázeňska byl následně převezen na obvodní oddělení Policie České republiky. Na základě kamerového záznamu, který ukazuje průběh celé jeho akce, bude čelit obvinění z trestného činu krádeže.

Štítky jízdní kolo, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bleskový zásah policistů zastavil zloděje kola ze Sokolského ostrova  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.