Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidič, který autem usmrtil cyklistu, je trestně stíhán. Hrozí mu až šest let

Jindřichohradečtí kriminalisté začali trestně stíhat řidiče osobáku, který koncem dubna srazil a usmrtil cyklistu. V případě soudem uznané viny mu hrozí odnětí svobody na jeden rok až šest let.

K nehodě došlo 30. dubna na silnici ve směru od obce Otín ke kruhovému objezdu u sídlišti Vajgar. Řidič se podle policie pravděpodobně plně nevěnoval řízení a přehlédl cyklistu, do kterého naboural.

„Cyklista byl tímto nárazem odražen do vzduchu na kapotu a čelní sklo osobního auta. Před dopadem na okraj silnice udeřil do hlavy před ním na jízdním kole jedoucí manželku, která byla tímto úderem odražena vpravo do silničního příkopu. Cyklistka utrpěla zhmožděniny po těle, se kterými původně nevyhledala lékařskou pomoc. Cyklista byl na místě mrtvý,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Jindřichohradečtí policisté řeší tragickou dopravní nehodu, která se stala krátce po půl šesté večer mezi Otínem a Jindřichovým Hradcem. Řidič osobního auta pravděpodobně přehlédl kolonu jedoucích cyklistů a jednoho z nich srazil. Ten i přes...

 

Policejní komisař vydal usnesení o zahájení trestního řízení podezřelého řidiče. Svým jednáním naplnil znaky trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě, že ho soud uzná vinným, může za mřížemi strávit až šest let. 

Foto pcr.cz

Štítky nehoda, cyklista, úmrtí, Jindřichohradecko, policie

Řidič, který autem usmrtil cyklistu, je trestně stíhán. Hrozí mu až šest let  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.