Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V případu znásilněné školačky padl trest, dívka dodnes trpí posttraumatickým syndromem

U Krajského soudu včera padl trest za znásilnění školačky. K přepadení došlo loni v prosinci. Mladík si dívku vyhlédl cestou do školy. Jak informoval server idnes.cz podezřelý ji naložil do kufru auta a odvezl za město, kde ji análně znásilnil.

Mladíkovi, který se při přepadení maskoval šátkem, hrozilo až dvanáct let za mřížemi. Soud ale nakonec shledal jako polehčující okolnost jeho sexuální deviaci a dosavadní bezúhonnost. Mladík také činu litoval, spolupracoval s policisty a rodičům dívky se písemně omluvil. Soud ho nakonec poslal do vězení na sedm a půl roku. 

„Dívka trpí dodnes posttraumatickým syndromem. Bojí se chodit sama po ulici a má strach z mužů s brýlemi. Je pravděpodobné, že následky budou přetrvávat,“ uvedl pro idnes.cz předseda senátu Milan Kučera.

Závažný trestný čin znásilnění školačky základní školy vyšetřují podle dostupných informací od středy policisté z Českých Budějovic. Policie zatím podrobnější informace k případu nezveřejnila. Nyní se kriminalisté obracejí na veřejnost se žádostí...

Včerejší soudní jednání nebylo veřejné. Rodiče dívky si vyslechli některé detaily sexuálního násilí na své dceři. Například to, že několik kilometrů za městem v lese muž zastavil a s namířenou pistolí přinutil školačku, aby se svlékla a klekla si. Po činu jí vrátil oblečení a odjel. Otřesená a vyděšená dívka si na silnici stopla auto, které ji dovezlo domů.

Díky svědectví některých rodičů a dětí, kteří si všimli podivně se chovajícího muže před školou, se mladíka podařilo dopadnout ještě v ten den. Státní zástupkyně se proti verdiktu na místě odvolala. V obžalobě totiž uplatňovala kromě zločinu znásilnění ještě paragraf zbavení osobní svobody, protože způsob odvozu dívky a její ohrožování pistolí, o které nemohla vědět, že nejde o skutečnou zbraň, byl pro ni krutý a dehonestující.

Foto pixabay.com

Štítky znásilnění, policie, kriminálka, České Budějovice, soud, trest, Milan Kučera

V případu znásilněné školačky padl trest, dívka dodnes trpí posttraumatickým syndromem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.