Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ZMIZELÍ: Žena, která nechtěla zůstat ve stáří sama a osamocené kolo na nádraží

Dnešní pohřešovanou je seniorka, která nechtěla ve stáří zůstat sama, a proto hledala spřízněné duše přes inzerát. Možná právě to se stalo Miladě Bezemkové osudným, možná se jen odstěhovala a začala někde jinde a s někým jiným. Po seniorce zůstalo jen opuštěné kolo.

Domovem sedmašedesátileté seniorky Milady Bezemkové byl dům s pečovatelskou službou v Kardašově Řečici. Na víkendy ale občas jezdila k jedné ze svých dcer. Měla u ní svou místnost a zvláštní vchod. Dětem občas i uvařila.

Stejný scénář se odehrál i v říjnu roku 2005, kdy byla naposledy viděna. V domě s pečovatelskou službu navštívil seniorku její zeť. Měli spolu řešit obsluhu kotle v domě své dcery. O víkendu, který se blížil, totiž opět měla „pečovatelák“ opustit. V sobotu ji ještě kontaktovala dcera, které uvedla, že vaří oběd a čeká na svého nového přítele, kterého chtěla dětem představit.

Podle výpovědi rodiny byla paní Bezemková zajímavá osobnost. Ač byla ve věku 67 let, s muži se seznamovala přes inzeráty. Zřejmě nechtěla zůstat v tomto věku sama. A tímto způsobem natrefila i na pana Zifčáka. Možná chtěla udělat takovou malou rodinnou oslavu a při té příležitosti rodinu seznámit se svým novým přítelem. K rodinné sešlosti už ale bohužel nedošlo.

Druhý den v neděli bylo nalezeno kolo paní Milady. To bylo odstaveno na nádraží v Kardašově Řečici. Proběhly různé pátrací akce. Vzhledem k tomu, že zmizení této paní je poměrně podivné, těžko říct jestli se jedná o nešťastnou náhodu nebo se na jejím zmizení podílela další osoba. Byla prověřena i její blízká rodina, zda nedocházelo k nějakým neshodám. Šetřením se ale nic takového nepotvrdilo.

„Uloženy máme i vzorky DNA a pokud by se někde našly nějaké ostatky, jsme schopni je v krátké době vyhodnotit a s určitostí potvrdit nebo vyvrátit, zda se jedná o ostatky právě paní Bezemkové. Samozřejmě není vyloučena skutečnost, že by paní Bezemková mohla někde žít dál. Nechce třeba, aby rodina věděla, kde se nachází. I s takovými případy jsme se setkali. Paní z Tábora byla pohřešovaná 9 let. Po nějaké době jsme dostali anonymní oznámení o tom, že tato pohřešovaná se nachází u jedné rodiny, ale nechtěla, aby příbuzní znali její novou totožnost. Proto se ani na polici nepřihlásila,“ uzavřel případ paní Bezemkové vrchní komisař Peter Tousecký.

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky Zmizelí, pátrání, policie, Jindřichohradecko, dům, rodina, Kardašova Řečice, stáří

ZMIZELÍ: Žena, která nechtěla zůstat ve stáří sama a osamocené kolo na nádraží  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.