Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šestnáctiletá dívka se opila do němoty, nemohla ani chodit

Strážníci městské policie vyjížděli v sobotu k dívce, která ležela na chodníku v Krajinské ulici. Podle oznamovatelky dýchala, ale nebylo možné ji probudit. Strážníci si na místo přivolali posádku zdravotnické záchranné služby, která si dívku převzala do další péče.

Hlídka do Krajinské ulice vyjížděla v sobotu krátce před půl třetí ráno. Oznamovatelka uvedla, že dívka leží na chodníku v podloubí. Dýchala, ale nebylo možné jí probudit.

„Strážníkům se dívku po několik minutách podařilo probrat. Byla dezorientovaná, nebyla schopna samostatného pohybu a velice špatně artikulovala. Na první pohled bylo zjevné, že byla pod vlivem alkoholu. Dívka se strážníkům pokoušela namluvit, že je jí osmnáct let. Datum narození uvedený v občanském průkazu však ukazoval něco jiného. Dívce bylo teprve šestnáct,“ uvedl tiskový mluvčí městské policie David Štýfal.

Hlídka se u dívky pokoušela provést dechovou zkoušku. Ani po několikátém opakovaní zkoušky nebyl test proveden správně a hodnotu alkoholu v dechu se na místě zjistit nepodařilo.

„Strážníci si na místo přivolali zdravotníky, kteří si dívku převzali do další péče. Událost bude předána jako podnět k dalšímu šetření na oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu,“ dodal mluvčí. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, nemocnice, městská policie, dívka, České Budějovice

Šestnáctiletá dívka se opila do němoty, nemohla ani chodit  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.