Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie by měla znát totožnost mrtvého muže z Lenory na Prachaticku

Policie dnes očekává výsledek pitvy, která by měla potvrdit totožnost člověka, jenž zemřel při čtvrtečním výbuchu a požáru domu v Lenoře na Prachaticku. Policie událost s jednou obětí a devíti zraněnými vyšetřuje jako úmyslný trestný čin. O víkendu vyslýchala další svědky, řekla ČTK mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Výbuch a požár zcela zdemoloval jeden ze tří bytových domů v řadě. Statik nařídil jeho stržení. Zprávu, na jejímž základě bude vydáno demoliční povolení, by měl podle starosty Lenory Antonína Chrapana na stavební úřad odevzdat dnes. O demolici se postará obec ve spolupráci s Jihočeským krajem, který ze svých rezerv uvolní na likvidaci škod do dvou milionů korun. Ve prospěch lidí, kteří přišli výbuchem o všechno, jsou zřízeny dvě veřejné sbírky.

Podklady pro demolici domu v Lenoře odevzdá statik zítra

Zprávu, na jejímž základě bude povolena demolice domu, který ve čtvrtek v Lenoře na Prachaticku poničil výbuch a požár, odevzdá statik na stavební úřad ve Volarech zítra. Informaci včera řekl starosta obce Antonín Chrapan. V Lenoře včera skončil...

Dva další domy označil statik za stabilní. Na jejich opravě se pracovalo o víkendu. Včera se do jednoho z nich mohli vrátit první obyvatelé. Po výbuchu hasiči evakuovali 19 lidí. Dům v těsném sousedství zničené stavby má promáčené stěny. Hasiči ho museli preventivně ochránit před požárem z vedlejšího domu. Jeho oprava potrvá podle starosty asi dva týdny.

Podle místních stojí za událostí jeden z obyvatel domu, Jaroslav F, který prý v domě rozmístil plynové lahve, polil je benzinem a zapálil. Mladá fronta Dnes uvedla, že možný pachatel byl podivín, který zažaloval své sousedy, že údajně při správě domu podvádějí. Soud se měl konat tento týden ve středu v Prachaticích. Hasiči i policisté stále případ vyšetřují.

Autoři | Foto hzsjck.cz

Štítky neštěstí, správa, policie, výbuch, Lenora, dům, okres Prachatice, požár, Jihočeský kraj, Mladá fronta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie by měla znát totožnost mrtvého muže z Lenory na Prachaticku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.