Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý muž usnul na lavičce, situace využila dvojice zlodějů

Strážníci městské policie řešili včera večer zloděje, kteří se snažili okrást spícího muže. Ten usnul na lavičce na Mariánském náměstí. Jeden z dvojice našel v kapse spícího muže peněženku. Tu si pak odnesl o několik desítek dál, kde spolu se svým společníkem zjišťoval její obsah.

Ke krádeži došlo včera v devět hodin večer na Mariánském náměstí. Dvojici zlodějů zaujal spící muž, který si ustlal na lavičce. „Jeden z mužů při prohlídce spící osoby našel v jedné z kapes peněženku. Tu si pak odnesl o několik desítek dál, kde spolu se svým společníkem zjišťoval její obsah. Poté peněženku odhodil na zem. V té době však již na místo mířila hlídka městské policie. Strážníci zastihli na místě pachatele i jeho společníka,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Muž, který si přisvojil cizí peněženku z oděvu spícího muže, se nejprve snažil zapírat. Po nálezu odhozené peněženky se však k činu přiznal. Na místo byla přivolaná hlídka státních policistů. Vzbudit okradeného muže se ale strážníkům moc nedařilo.

„Když nakonec procitl, strážníci zjistili, že se značně podnapilým mužem se nedomluví. Sedmačtyřicetiletého Slováka proto po domluvě s policisty převezli k pobytu na záchytku. Orientační dechová zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 3,70 promile,“ dodala mluvčí. Celým případem se budou dále zabývat policisté. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky krádež, zloděj, městská policie, České Budějovice, peněženka, Mariánské náměstí (Brno)

Opilý muž usnul na lavičce, situace využila dvojice zlodějů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.