Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilá mladá řidička a sražený chodec na přechodu. Policie řeší smutný pátek na jihočeských silnicích

Dva případy alkoholu za volantem, kdy jeden skončil zraněním chodce, řešili v pátek večer budějčtí policisté. V prvním z nich nezastavil řidič fordu na přechodu pro chodce a srazil devětadvacetiletého muže, který byl v bezvědomí převezen do nemocnice. V druhém případě zastavili policisté dvaadvacetiletou dívku, která nadýchala téměř tři promile alkoholu.

K první události došlo v pátek po půlnoci. „Řidič vozidla Ford Fiesta nezastavil před vyznačeným přechodem pro chodce, přestože tak učinil řidič trolejbusu jedoucí v pravém jízdním pruhu, a následně srazil přecházejícího devětadvacetiletého muže. Chodec byl se zraněními a v bezvědomí po prvotním ošetření na místě převezen záchranáři do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

U řidiče, který je pravděpodobným viníkem nehody, bylo zjištěno, že řídil pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu byly naměřeny téměř dvě promile alkoholu. Sedmatřicetiletý řidič je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidička nadýchala téměř tři promile

Zhruba ve stejnou dobu na druhé straně Českých Budějovic zastavili a kontrolovali policisté řidičku vozidla značky Mitsubishi. „Dvaadvacetiletá řidička se na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Slečna „nadýchala“ bezmála tři promile,“ uvedl Matzner.

Další jízdu slečně policisté zakázali. V rámci zkráceného přípravného řízení se řidička dostane před soud do dvou týdnů. „Zodpovídat se bude z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek. Naštěstí nestačila způsobit žádnou dopravní nehodu," uzavřel Matzner.

Muž na Strakonicku havaroval na čtyřkolce, v nemocnici zemřel

Strakoničtí policisté vyjížděli dnes po šesté hodině večer k nehodě čtyřkolky, která se stala u obce Drážov. Tu řídil čtyřiačtyřicetiletý muž. Podle prvotních informací od policie nezvládl jízdu v pravotočivé zatáčce a havaroval. Řidič zůstal...

Tragická nehoda na Strakonicku

Před víkendem museli policisté řešit také tragickou událost, ke které došlo kolem šesté hodiny večer na Strakonicku. „Čtyřiačtyřicetiletý řidič čtyřkolky pravděpodobně kvůli vysoké rychlosti nezvládl stroj a mezi obcemi Drážov a Zálesí havaroval v mírně pravotočivé zatáčce. Čtyřkolka se převrátila a řidič zůstal ležet zraněný na vozovce,“ popsal mluvčí. 

Řidič podle policie pravděpodobně neměl ochrannou přilbu. Z místa byl letecky převezen do budějcké nemocnice. Tam bohužel i přes veškerou péči svým zraněním podlehl.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, alkohol, nehoda, policie, Jihočeský kraj, nemocnice, úraz, Ford Fiesta, okres Strakonice, Mitsubishi Motors, České Budějovice

Opilá mladá řidička a sražený chodec na přechodu. Policie řeší smutný pátek na jihočeských silnicích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.