Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pes, který pokousal dívku, je v útulku. Majitelka pravděpodobně skončí před soudem

Pes, který v neděli pokousal na Vltavě dívku byl včera odpoledne převezen do městského útulku. Policisté vyhodnotili a zkonzultovali s odborníky soudního lékařství zranění, která pes způsobil dívce a zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Pes byl převezen do útulku. Po dobu vyšetřování případu nesmí být předán žádné další osobě," uvedl tiskový mluvčí Jiří Matzner.

Policisté také posuzovali lokalitu, kde žena psa venčí. S ohledem na dětská hřiště, pohyb dětí a nepředvídatelnou reakci psa a po konzultaci se státním zástupcem vyzvali majitelku k vydání psa. Ten byl včera odpoledne převezen do útulku.

O trestu pro ženu a o osudu psa pravděpodobně v rámci trestního řízení rozhodne soud. Majitelka, která během venčení ztratila nad svým psem kontrolu, prý lituje všeho co se stalo.

Petra Kubová v doprovodu matky pokousané dívky dnes na magistrátu odevzdala petici za odebrání psa, který v neděli dopoledne napadl na Vltavě nezletilou dívku. Podle iniciátorky petice se nejedná o ojedinělý případ a pes by měl být majitelce...

Štítky pes, napadení, útulek, České Budějovice, policie, Vltava

Pes, který pokousal dívku, je v útulku. Majitelka pravděpodobně skončí před soudem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.