Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ZMIZELÍ: Seniorka se před šestnácti lety oddělila od skupinky pacientů, nikdy už ji neviděli

Další pohřešovanou v rubrice Zmizelí je Božena Durajová, která před šestnácti lety odešla z psychiatrické léčebny v Písku. V době oznámení bylo pohřešované ženě 74 let. Policisté nevylučují, že záhadné zmizení by mohlo být v budoucnu nějakým způsobem vyřešeno.

Domovem paní Boženy Durajové byla v roce 2003 psychiatrická léčebna u Honzíčka v Píseckých horách. Její areál se rozkládal v lesním porostu. Fungování léčebny skončilo rokem 2015. Do té doby ale poskytovala léčbu lidem převážně s psychickými problémy. Prostředí na ně totiž působilo blahodárným dojmem.

Jelikož se jednalo o zařízení s volnějším režimem, nebyl problém jít na procházku nebo se volně pohybovat po areálu. A právě během jedné takové vycházky Božena Durajová zmizela. Podle policejního spisu se oddělila od skupinky dalších pacientů a vypravila se neznámo kam.

Paní Durajová byla menší postavy a měřila asi 155 centimetrů. Na to, kolik let jí bylo, byla docela čiperná a vitální. Podle policie může být předpokladem jejího zmizení i nešťastná náhoda. Areál léčebny byl totiž obehnán z jedné strany Vltavou a z druhé Otavou. Seniorka mohla dojít až tam nebo po cestě někde upadnout.

„V tomto prostoru i okolí, bylo provedeno několik pátracích akcí i za využití služebních psů. Bohužel ani jedna z nich nepřinesla kladný výsledek. Byly odebrány i genetické vzorky příbuzenstva paní Durajové s tím, že když se někdy v budoucnu najdou nějaké lidské ostatky, automaticky se srovnají s uloženou databází vzorků DNA. Může se stát, že toto nešťastné zmizení bude v budoucnu nějakým způsobem vyřešeno,“ uzavřel další díl vrchní komisař Peter Tousecký.

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky Zmizelí, policie, pohřešovaní, Písek

ZMIZELÍ: Seniorka se před šestnácti lety oddělila od skupinky pacientů, nikdy už ji neviděli  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.