Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž, který způsobil tragickou dopravní nehodu, bude trestně stíhán

Devatenáctiletý řidič náklaďáku, který koncem června způsobil na Jindřichohradecku tragickou dopravní nehodu, bude trestně stíhán. Mladý muž se pravděpodobně nevěnoval řízení a v mírné zatáčce sjel do příkopu. Tam narazil do třech vzrostlých ovocných stromů. Spolujezdkyně na místě zemřela.

K tragické nehodě došlo 27. června krátce před čtvrtou hodinou ráno. „Řidič nákladního auta se při jízdě ve směru od Kardašovy Řečice na Jindřichův Hradec, přibližně 50 metrů před obcí Děbolín, pravděpodobně plně nevěnoval řízení auta. V mírné přehledné pravotočivé zatáčce zřejmě usnul, přejel do protisměru, sjel do silničního příkopu, kde pokračoval v jízdě po travnatém povrchu a s autem postupně narazil do třech vzrostlých ovocných stromů. Až nárazem do třetího stromu v pořadí se auto zastavilo,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Jeho spolujezdkyně utrpěla vážná zranění. Těm bohužel na místě podlehla. „Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování vydal včera usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, které si převezme v nejbližších dnech,“ dodala mluvčí. 

Foto pcr.cz

Štítky tragická dopravní nehoda, policie, Jindřichohradecko, trestní stíhání, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Kardašova Řečice, Děbolín

Muž, který způsobil tragickou dopravní nehodu, bude trestně stíhán  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.