Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté zachránili život jedenatřicetiletému muži, který chtěl spáchat sebevraždu

Policisté z Budějc zachránil v neděli nad ránem mladého muže, který se rozhodl ukončit svůj život. Hlídku na místo přivolala majitelka bytu, která měla podezření, že si nájemník chce něco udělat. Všemu prý nasvědčovala komunikace na chatu.

Tříčlenná hlídka státních policistů byla na místo vyslána v neděli po druhé hodině ráno. Policisté s mužem komunikovali přes zavřené dveře. Na dotaz, zda je v pořádku a jestli jim může otevřít, se jim dostalo odpovědi, že je v pohodě, ale otevřít jim nemůže. Z bytu byl mimo jiné slyšet štěkot psa.

Na místo proto přijeli také hasiči, kteří dveře od bytu otevřeli. „Muž mezitím přestal s policisty komunikovat a ti slyšeli jen chrčení. Hasiči otevřeli byt, policisté vběhli dovnitř, kde hned viděli, že nájemník má kolem krku ovázaný přívodní elektrický kabel. Ten byl přivázaný na lustru. Jeden z policistů chytil muže za nohy, aby ho vyzdvihl, druhý ho stejným způsobem chytil za tělo a třetí policista odřízl kabel. Muže položili na podlahu a po zjištění, že nedýchá a nemá hmatatelný tep, zahájili resuscitaci, která byla za pár okamžiků úspěšná a muži zajistili základní životní funkce,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Mladý muž byl převezen do nemocnice. „Policistům oddělení hlídkové služby České Budějovice Janu Fošumovi, Aleši Londinovi a Michaelu Hruškovi patří velké poděkování,“ dodal Bajcura

Foto Jana Kroneislová

Štítky záchrana, policie, sebevrah, záchranka, České Budějovice

Policisté zachránili život jedenatřicetiletému muži, který chtěl spáchat sebevraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.