Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dva muži přepadli a okradli staršího muže, ten se s pachateli seznámil v baru

Kriminalisté ze Strakonic řešili minulý týden v sobotu loupežné přepadení. Podle informací od policistů se dva muži v baru seznámili s jednapadesátiletým mužem z Jindřichova Hradce. Toho pak během společné cesty napadli a okradli. Kriminalisté oba muže dopadli během devatenácti hodin.

K loupežnému přepadení došlo minulou sobotu v ulici Volyňská na polní pěšině. Napadený muž přijel do Strakonic za zábavou, na které se také seznámil s oběma muži. „Napadený do baru přišel v nočních hodinách, kolem desáté hodiny. Po jedné hodině všichni tři společně odešli. Když prošli po cyklostezce vedoucí Prácheňskou ulicí směrem k obci Radošovice, odbočili na travnatou pěšinu, kde na muže zaútočili a z kabely mu ukradli peněženku s finanční hotovostí, mobilem, digitálním fotoaparátem a s doklady,“ popsala tisková mluvčí Jaromíra Nováková.

Napadený muž utrpěl lehká zranění. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Podle výpovědi neměl napadený muž s dvojicí žádný konflikt. Na místě činu policisté našli rozházené věci z loupeže, které zajistili jako důkazní materiál. Kriminalisté oba muže zadrželi ještě během soboty. Osmadvacetiletý cizince a jeho sedmadvacetiletý kumpán ze Strakonicka se k loupeži přiznali. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky přepadení, loupež, policie, Strakonice, Jindřichův Hradec, Radošovice

Dva muži přepadli a okradli staršího muže, ten se s pachateli seznámil v baru  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.