Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidička náklaďáku ohrožovala ostatní řidiče, nadýchala přes tři promile

Bechynští policisté zahájili trestní stíhání proti ženě z Jindřichohradecka, která řídila pod vlivem alkoholu. Svou nebezpečnou jízdou ohrožovala ostatní řidiče. Ti proto na místo přivolali hlídku policie, která dala ženě dýchnout. Opakovaná zkouška na alkohol ukázala hodnoty bezmála 3,2 promile.

K události došlo v pondělí krátce po půl desáté hodině dopolední na Bechyňsku. Žena podle policie usedla za volant nákladního auta tovární značky Iveco Daily silně pod vlivem alkoholu.

„Svou nebezpečnou jízdou ohrožovala ostatní řidiče. Ti proto rychle volali linku 158. Na místo vyslaní policisté její vozidlo dostihli v katastru obce Záhoří. Řidička byla viditelně opilá. Hrůznou skutečnost potvrdila i dechová zkouška, která opakovaně ukázala hodnoty bezmála 3,2 promile,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Řidičce hrozí pobyt za mřížemi v délce jednoho roku a je více než pravděpodobné, že si teď nějakou dobu za volant nesedne. O konkrétní podobě a výši trestu rozhodne soud.

Foto Jan Pešek

Štítky alkohol, Táborsko, policie, řidič, soud, okres Jindřichův Hradec, Iveco Daily, Záhoří

Řidička náklaďáku ohrožovala ostatní řidiče, nadýchala přes tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.