Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinec usedl za volant pod vlivem, policistům nadýchal přes tři promile

Cizinec na Třeboňsku usedl za volant svého auta silně pod vlivem alkoholu. Městská policie na muže narazila při běžné silniční kontrole. Strážníci na místo přivolali státní policisty, kteří dali řidiči dýchnout. Zkouška na alkohol vyšla s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal přes 3,20 promile alkoholu.

Strážníci cizince, který žije na Třeboňsku, zastavili v pondělí v podvečerních hodinách. Řidič zrovna odbočoval do kempu Třeboňský ráj. První zkouška na alkohol ukázala výsledek přes 3,20 promile alkoholu.

„Policisté řidiče zadrželi a eskortovali do policejní cely v Budějcích. Druhý den dopoledne byl  podezřelý muž stále pod vlivem alkoholu a tudíž jeho výslech nebyl možný. Sdělení podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky si proto převzal až včera,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová, která dodala, že muž je nyní trestně stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení.

Foto Jan Pešek

Štítky alkohol, vazba, řízení pod vlivem, policie, Třeboňsko, CHKO Třeboňsko, České Budějovice

Cizinec usedl za volant pod vlivem, policistům nadýchal přes tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.