Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Malontech někdo tráví psy, nejedná se ojedinělý případ

Obyvatelé Malont na Českokrumlovsku řeší v těchto dnech nastražené návnady, které někdo poházel po obci. Podle místních je návnadou šunka naplněna prášky. Nejedná se ale prý o ojedinělý případ v této lokalitě. Začátkem týdne řešili policisté uzeniny napíchané špendlíky i v Budějcích.

Případ nastražených návnad zveřejnil na své profilu na Facebooku jeden z místních obyvatel. „Malonští pejskaři, dávej si pozor. Dneska jsem našel další super ňaminku pro naše malé lásky,“ napsal uživatel Jan O.

Pod příspěvkem se ihned začali ihned vyjadřovat i další lidé. „Už druhý příspěvek z Malont během víkendu. Nejdříve to byly špendlíky a teď tohle. Já už nemám slov. Někdo by mohl mít obrovský problém a doufám, že na toho dotyčného dojde,“ uvedla Gabriela A. O situaci byl včera informován i starosta obce, který místní na výskyt rozhlasem upozornil. Případ už by měli řešit i policisté.

„Kdo by měl jakékoli poznatky k popisovaným případům, ať nás kontaktuje lince tísňového volání 158,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Pokorná

Ve Stromovce někdo pohodil uzeniny napíchané špendlíky

Policisté z Budějc řeší v těchto dnech případy pohozených návnad v parcích v krajském městě. Zatím neznámý pachatel či pachatelé na dvou místech pohodili uzeniny, kdy byly uvnitř napíchané špendlíky a kancelářské sponky.

Na podobnou událost upozornili i policisté začátkem minulého týdne v Budějcích. Bohužel návnadu, kterou někdo pohodil ve Stromovce, snědla fenka rasy bígl. Ihned musela být převezena na operativní zákrok veterinární ambulance.

Foto Jan O.

Štítky návnady, pes, policie, Malonty, otrava, České Budějovice, okres Český Krumlov, Facebook

V Malontech někdo tráví psy, nejedná se ojedinělý případ  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.