Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějce chtějí pořídit technologii na monitoring fanoušků

České Budějovice chtějí ve všech důležitých sportovních areálech ve městě monitorovat fanoušky a návštěvníky. Do sportovišť zavedou technologickou aplikaci, která by měla snímat lidi při vstupu na stadion a následně i jejich pohyb v hledišti. Monitoring lépe odhalí případné problémové fanoušky v areálech. Novinářům to dnes řekl náměstek českobudějovického primátora Viktor Lavička.

Město chce snímací technologii instalovat na zimní stadion, do sportovní haly a na plavecký stadion. „Samozřejmě počítáme i s fotbalovým stadionem, ale ten budeme řešit zvlášť, protože FAČR (Fotbalová asociace ČR) má přísnější podmínky,“ uvedl Lavička.

Systém by měl podle něj fungovat v součinnosti s policií, která by snadněji mohla identifikovat případné problémové fanoušky. „Ti sice nechodí na plavecký stadion, ale tam zase díky monitoringu budeme vědět, pokud by tam někdo způsobil nějakou škodu a podobně," uvedl.

Technologie bude snímat obličeje návštěvníků při vstupu do areálů. Následně bude lidi pozorovat i v hledišti. „Víme, že především na fotbalových zápasech mohou nějaké problémy mezi fanoušky nastat. Obzvlášť potom, kdy České Budějovice postoupily do první ligy. Nedávno zde hrála Sparta a Slavia a pamatujeme, jaké policejní manévry tyto duely přináší," uvedl Lavička.

Předpokládaná cena technologie činí přibližně 6,5 milionu korun. Přesnou částku určí až vypsaná soutěž, o níž rozhodla rada města.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky správa, sporty, kriminalita, České Budějovice, technologie, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová asociace České republiky, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí pořídit technologii na monitoring fanoušků  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.