Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvojice se bavila rozkopáváním košů, nezletilec byl pod vlivem

Strážníci městské policie řešili včera v noci čin dvou mladíků, kteří si jako zábavu vybrali rozkopávání odpadkových košů. Jeden z dvojice nebyl ještě plnoletý, ale za to byl pod vlivem. Hlídce nadýchal téměř jedno promile. Událost byla předána na Odbor sociálně právní ochrany dětí .

K mladým vandalům vyjížděla hlídka strážníků do Staroměstského parku krátce před jednou hodinou. Na místě opravdu našli dva mladíky, kteří se k celé události přiznali. „Strážníci pojali podezření, že mladší z dvojice by mohl být pod vlivem alkoholu, a tak byl podroben orientační dechové zkoušce. Nebylo mu ještě osmnáct let, přesto nadýchal 0, 73 promile. O události byl rozuměn mladíkův zákonný zástupce a podnapilý hoch byl předán do jeho péče,“ informoval tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

Záležitost buyla předána jako podnět k dalšímu šetření na Odbor sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, městská policie, vandal

Dvojice se bavila rozkopáváním košů, nezletilec byl pod vlivem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.