Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ZMIZELÍ: Samotář, který trpěl fobií a měl sklony k sebevraždě. Zdeněk Strnad je pohřešovaný už 15 let

Na území Jihočeského kraje je aktuálně dvacet pohřešovaných lidí. Od doby jejich zmizení neuplynulo více jak 20 let. Někteří jsou v databázi rok, někteří ale i více než patnáct let. Jejich rodiny žijí dlouhé roky v nejistotě a naději, že se jejich dítě nebo rodič jednoho dne vrátí. Prvním pohřešovaným v rubrice Zmizelí je Zdeněk Strnad z Budějc, který beze stopy zmizel v roce 2004.

Zdeněk Strnad nebydlel s rodiči ve společné domácnosti, ale v bytě po babičce v Dlouhé ulici. Jeho zmizení nahlásili rodiče 6. června roku 2004 poté, co za ním šli na návštěvu, ale jeho byt byl prázdný.

Podle policie se Strnad léčil s psychickými problémy. V roce oznámení zmizení byl i v léčebně v Bohnicích. Míval různé stavy úzkosti. Během pátrání byla policií zjištěna kamarádka z Prahy, se kterou měl být pohřešovaný v kontaktu. Bohužel ani tam nebyli policisté úspěšní.

„Šetření se provádělo po různých lékařských zařízeních v jižních Čechách, ale i po celé České republice – bez úspěchu. Pátrání probíhalo v lesních porostech kolem jeho bydliště. Branišov, lesní prostor u Hada a další místa, kde byli nasazeni i služební psi. Vyslechnuti byli i sousedé, kteří potvrdili informace od rodičů. Byl to samotář, trpěl fobií a moc nevycházel. Měl sklony k sebevraždě. Byl to nemocný člověk, který v té době mohl odcestovat kamkoli,“ popsal vrchní komisař Peter Tousecký.

Rok po tom, co bylo učiněno oznámení, byl Zdeněk Strnad prohlášen na žádost rodiny Okresním soudem za mrtvého. Soud rozsudkem určil dnem úmrtí den, kdy byl naposledy fyzicky spatřen.

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky pohřešovaní, České Budějovice, policie, Zdeněk Strnad, Jihočeský kraj, Praha, Česko, Bohnice

ZMIZELÍ: Samotář, který trpěl fobií a měl sklony k sebevraždě. Zdeněk Strnad je pohřešovaný už 15 let  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.