Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvaačtyřicetiletý řidič ujížděl strážníkům, jeho jízda skončila před plotem mateřské školy

Strážníci městské policie řešili v sobotu řidiče, který měl zákaz řízení. Před hlídkou ale začal ujíždět. Jeho jízda skončila na chodníku před plotem mateřské školy. Řidič ještě stačil z auta vystoupit a pokusil se utéct. To se mu nepovedlo a skončil ve služebních poutech.

K události došlo v sobotu krátce před půl třetí odpoledne v Budějcích. Hlídka městské policie chtěla upozornit řidiče na zapnutá výstražná světla. Když řidič hlídku uviděl, sešlápl plyn a pokusil se jí ujet. „Na pokyny k zastavení řidič nereagoval a během své bezohledné jízdy spáchal hned několik dalších dopravních přestupků. Neuvážené jednání řidiče skončilo až po jezdecké chybě v Neplachově ulici. Muž s autem zastavil na chodníku a zůstal stát před plotem mateřské školy. Přesto se nehodlal vzdát. Stačil z auta vystoupit a pokusil se utéct,“ uvedl tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

To se muži nepovedlo a skončil ve služebních poutech. Strážníci následně zjistili, že důvodem snahy zmizet byl zákaz řízení. Dvaačtyřicetiletého řidiče předali policistům pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Foto Jana Kroneislová

Štítky městská policie, zákaz řízení, České Budějovice, mateřská škola

Dvaačtyřicetiletý řidič ujížděl strážníkům, jeho jízda skončila před plotem mateřské školy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.