Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec boural v kradeném autě, nadýchal téměř tři promile. Jeho spolujezdec utrpěl vážná zranění

Jindřichohradečtí policisté vyšetřují od včerejšího dne vážnou dopravní nehodu. Ta se stala před obcí Majdalena. Podle prvotních informací od policie nezvládl cizinec rychlou jízdu, dostal smyk a narazil do mostu s propustí. Dechová zkouška prokázala, že byl řidič pod vlivem alkoholu. Nadýchal téměř tři promile.

K vážné dopravní nehodě došlo včera kolem půl druhé odpoledne přibližně jeden kilometr před obcí Majdalena. Cizinec měl podle policie ukrást osobní auto značky Citroen Berlingo. Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky poté, dostal smyk a přejel k pravé krajnici, kde sjel do silničního příkopu. Tam narazil do mostu s propustí. Auto se po nárazu převrátilo na střechu.

„Při dopravní nehodě utrpěl spolujezdec těžké zranění a byl leteckou záchrannou služnou transportován do nemocnice v Budějcích. Podezřelý řidič utrpěl zranění lehké. Policisté provedli u cizince dechovou zkoušku. Nadýchal přes 2,70 promile alkoholu,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Cizinec je podezřelý hned ze tří trestných činů. Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. Případem se budou kriminalisté i nadále intenzivně zabývat. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky nehoda, alkohol, krádež, policie, úraz, Citroën Berlingo, České Budějovice

Cizinec boural v kradeném autě, nadýchal téměř tři promile. Jeho spolujezdec utrpěl vážná zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.