Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starší žena se ztratila při houbaření. Pomoct jí musela policie

Po ztracené ženě, která se vydala na houby a nemohla najít cestu z lesa, pátrali dnes dopoledne jihočeští policisté. Pátrací akce měla nakonec šťastný konec a policisté ženu našli.

Starší žena volala dnes dopoledne na Operační středisko policie, že se ztratila v lese při houbaření. Policistům sdělila, že už čtyři hodiny bloudí. Vyjít měla z Volar a jít směrem k rozhledně, kterou ale nevidí a neví, kam má jít. Podle hovoru bylo patrné, že paní už je velmi vyčerpaná a má zdravotní komplikace. Navíc jí pomalu docházela baterie v telefonu.

Policisté okamžitě do pátrání po ženě zapojili policejní hlídky z okolí a vyžádali si asistenci policejního vrtulníku. „Žena nedokázala nijak blíže popsat lokalitu, kde by mohla být, byla si vědoma, že se v lese několikrát zamotala. V telefonu bohužel žádnou aplikaci, která by jí s lokalizací pomohla. Tyto možnosti s ní totiž policisté probrali. K pátrání po ženě policisté přibrali její dceru, která jim ukázala místa, kam běžně rodina na houby chodí," popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Zatímco hlídky propátrávaly terén, žena si trochu odpočinula a ušla další kus cesty. Minula chatu, kterou policistům popsala do telefonu. Popis chaty policisté zkonzultovali s místními „lesáky“, kteří měli hned jasno. Po chvíli policisté vyčerpanou ženu u chaty našli. Naštěstí byla v pořádku.

„Pokud vyrazíte sami do lesa, mějte u sebe nabitý mobilní telefon, řekněte rodině, kam půjdete. Nainstalujte si do telefonu aplikace, které vám v podobné situaci pomohou, například Záchranka, Mapy a vezměte si sebou svačinu, pití,“ dodal Matzner.

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, pátrání, houbaři, les, chata, Volary

Starší žena se ztratila při houbaření. Pomoct jí musela policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.