Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na táborském nádraží přepadl muž ženu. Ukradl jí peněženku s několika tisíci

Za bílého dne přepadl v Táboře mladý muž ženu, která si právě vybrala peníze z bankomatu. Muž ženě vytrhnul peněženku, a přitom ji shodil na zem. Díky rychlému zásahu policie se podařilo lupiče do hodiny od činu dopadnout. Muži hrozí dva roky až deset let za mřížemi.

K loupeži došlo v pátek krátce po půl 12 dopoledne. „Policisté přijali oznámení od ženy středního věku, která byla přepadena v prostoru autobusového nádraží v Táboře. Bezprostředně poté, co si vybrala finanční hotovost v řádu několika tisíců korun z bankomatu, k ní přistoupil mladý muž a snažil se jí peněženku vytrhnout z ruky. Ve snaze své peníze uchránit byla útočníkem stržena na zem, čímž došlo k roztržení její bundy a zranění ruky. Lupič s peněženkou utekl pryč,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Na místo byly okamžitě vyslány všechny dostupné policejní hlídky z Tábora a Sezimova Ústí, táborští kriminalisté a psovod se služebním psem Falconem. „Podle získaného popisu byl pachatelem muž ve věku 25 – 30 let, štíhlé, asi 175 centimetrů vysoké postavy, krátkých černých vlasů a opálené pleti,“ uvedl Doubek.

Policisté začali prohledával přilehlé ulice a díky dobré místní znalosti se zaměřili také na místa, kde by se dal výskyt podezřelého předpokládat. Během několika minut spatřil psovod se služebním psem muže odpovídajícího popisu. „Zadržení podezřelého pak bylo otázkou krátkého okamžiku. Od nahlášení události uběhla necelá hodina,“ řekl mluvčí.

Odcizenou finanční hotovost měl mladík ještě u sebe, peněženku s osobními doklady přepadené ženy stačil během útěku odhodit. Lupiče si převzali táborští kriminalisté, kteří ho obvinili ze zločinu loupeže. Podle trestního zákoníku může být trest odnětí svobody na dobu dvou až deseti let. „Na základě zajištěných poznatků a důkazního materiálu jej rovněž podezírají z další násilné a majetkové trestné činnosti. Na obviněného muže proto podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. O té bude rozhodnuto během dnešního dne,“ uzavřel Doubek.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, Tábor, loupež, lupič, přepadení, peněženka, Sezimovo Ústí

Na táborském nádraží přepadl muž ženu. Ukradl jí peněženku s několika tisíci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.