Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muži, který nechal psa zavřeného v autě, hrozí pokuta

Krajská veterinární správa řešila společně s policií v červnu zavřeného psa v rozpáleném autě, kterého ho tam nechal jeho majitel a sám se šel vykoupat na plovárnu. Pes v autě střídavě štěkal, pobíhal po sedačkách a čenichem nasával pootevřenými bočními okénky čerstvý vzduch. Zasáhnout nakonec musela přivolaná hlídka. Majiteli hrozí pokuta několik deset tisíc korun.

„Přibližně po hodině od příjezdu policistů se dostavil majitel psa, který uvedl, že si byl zaplavat v bazénu. Krajská veterinární správa k celé záležitosti zpracovala odborné vyjádření a dala podnět obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností k projednání přestupku pro podezření z týrání zvířete. Ve správním řízení chovateli hrozí pokuta v řádu desetitisíců korun,“ uvedl tiskový mluvčí KVS Petr Vorlíček.

Majitel nechal v autě zavřeného psa, sám se šel vykoupat na plovku

Strážníci z Jindřichova Hradce řešili v sobotu odpoledne opravdu nezodpovědného majitele psa. Ten si vyrazil se svým psem na plovárnu. Vykoupat se šel ale je páníček. Pes zůstal v rozpáleném autě. Zasáhnout nakonec musela přivolaná hlídka.

Veterináři dále upozorňují, že teplota v zaparkovaném autě může za pár minut přesáhnout 50 stupňů Celsia, což může ohrozit zdraví psa. Chovatelé by při delších cestách měli dělat pravidelné přestávky a nechat při nich zvířata proběhnout a dostatečně napít vlažné vody. Nikdy by neměli v horkém počasí nechávat zvířata zavřená v autech, i když jim pootevřou boční okénka.

Foto Městská policie Jindřichův Hradec

Štítky pes, Krajská veterinání správa, Jindřichohradecko, Krajská veterinární správa, koupaliště

Muži, který nechal psa zavřeného v autě, hrozí pokuta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.