Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva muži a žena měli prodávat prostitutky do podniků na Šumavě. Hrozí jim až osm let vězení

Dva cizinci a jedna žena z České republiky jsou obviněni z pokračujícího zločinu kuplířství. Podle policie měli prodávat dívky z Ukrajiny, Rumunska a České republiky k prostituci v nočních klubech a penzionech na Šumavě. V případě prokázání viny hrozí všem třem až osm let za mřížemi.

„Osmačtyřicetiletý cizinec měl nejméně od roku 2011 až do roku 2018 společně se svými komplici, čtyřiačtyřicetiletým mužem (rovněž cizincem) a dvaačtyřicetiletou ženou (občanka ČR), jako členové organizované skupiny s vnitřní organizační strukturou, najímat a zjednávat dívky především z Ukrajiny, Rumunska a České republiky k provozování prostituce v nočních klubech a penzionech na Šumavě,“ uvedl policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Všichni byli podle policie obviněni z pokračujícího zločinu kuplířství. „Osmačtyřicetiletý muž, hlava této skupiny, je dále stíhán i z pokračujícího zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti,“ uvedl Ibehej.

V případě prokázání viny hrozí všem třem trest odnětí svobody až na osm let. „Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby byl předán státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství v Klatovech,“ uzavřel mluvčí.  

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, prostituce, Šumava, Česko, Ukrajina, Rumunsko, Státní zastupitelství ČR

Dva muži a žena měli prodávat prostitutky do podniků na Šumavě. Hrozí jim až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.