Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž se chtěl zabít skokem pod vlak, policisté mu sebevraždu rozmluvili

Jindřichohradečtí policisté v pondělí rozmluvili sebevraždu muži, který chtěl svůj život ukončit skokem pod vlak. Hlídka, která na místo přijela, viděla muže, který právě přelezl zábradlí a usedal na stříšku chránící železniční troleje. Zachráněný muž putoval na služebnu a následně do nemocnice.

Praporčík Antonín Grunt a praporčík Radim Koutný vyjížděli v pondělí krátce před tři čtvrtě na osm k muži, který se rozhodl, že ukončí svůj život. K tomuto rozhodnutí si vybral železniční koridor ve směru od Jindřichova Hradce na Novou Včelnici.

„Když policisté přijížděli, viděli, že muž právě přelezl zábradlí a usedá na stříšku, která chrání železniční troleje a zde klátí nohama ve vzduchu v místě nad koridorem. Oba policisté neváhali ani minutu a přelezli zábradlí směrem nad železniční koridor. Zde si jeden z nich lehl a sunul se blíže k poškozenému, druhý stál nahoře a zajišťoval kolegovu  bezpečnost. Snažili se s poškozeným zahájit komunikaci, což se jim podařilo,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Na místo, o několik minut později, dorazil i policejní vyjednavač nadpraporčík Petr Maryška. Společně s oběma policisty se mu podařilo muže přesvědčit, aby od sebevraždy upustil. „V tu dobu už seděl muž na stříšce velmi blízko trolejového vedení a riziko tak pro něj bylo značné. I z tohoto důvodu byl zastaven průjezd vlakových souprav a vypnuto traťové vedení,“ popsala Millerová.

Muže se nakonec přesvědčit podařilo. Policisté mu pomohli dostat se zpět ze stříšky nad železničním koridorem dál až k vysokému zábradlí, kde ho společně všichni překonali a muže „ vytáhli“ na silniční most. Záchranná akce skončila v půl deváté. Co bylo příčinou mužova rozhodnutí ukončit vlastní život je v dalším šetření jindřichohradecké policie.

Foto pcr.cz

Štítky policie, sebevrah, Jindřichův Hradec, záchrana, sebevražda, zábradlí, Nová Včelnice

Muž se chtěl zabít skokem pod vlak, policisté mu sebevraždu rozmluvili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.