Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Lipně utonul další člověk. Nezletilý chlapec je ve vážném stavu po pádu do bazénu

Jihočeští policisté řešili včera další případ utonulého v Lipně nad Vltavou. Po třiašedesátiletém muži, který si šel do vodní nádrže zaplavat, pátrali kromě policistů také záchranáři, vodní záchranáři, hasiči a vrtulník. Muže se sice podařilo najít, policisté už mu ale nedokázali pomoct.

Třiašedesátiletý muž si šel do vodní nádrže Lipno zaplavat po čtvrté hodině odpoledne. Když se delší dobu nevracel, začali po něm pátrat policisté. „Informaci o muži jsme dostali krátce před 17 hodinou. Měl plavat směrem od veřejné pláže na přehradu. Do akce se zapojili kromě policistů také vodní záchranáři, zdravotnická záchranná služba a hasiči. Po muži pátral i vrtulník zdravotnické záchranné služby,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Muže se zhruba po hodině pátrání podařilo najít u břehu Lipna. Policisté se muže pokusili pomocí defibrilátoru resuscitovat, bohužel ale neúspěšně. Muž utonul.

Nezletilého chlapce transportoval vrtulník

Další případ řešili policisté ve Frymburku, kde se kolem sedmé hodiny odpoledne zranil nezletilý chlapec, který si hrál u bazénu. „Chlapec se uhodil do hlavy a následně spadl do bazénu. Utrpěl vážná zranění a byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice,“ uvedla Uhlířová.

ČTĚTE TAKÉ: Během minulého týdne utonuli na jihu Čech dva lidé. Jeden muž se těžce zranil po skoku do bazénu

Na jihu Čech už jde během posledních týdnů o třetí případ utonutí a druhý případ, při kterém se v bazénu těžce zranil člověk. Policie znovu upozorňuje na rizika spojená s koupáním. „Pokud se necítíte dobře, do vody nechoďte. Nepřeceňujte své síly a schopnosti. Nechoďte se koupat sami. Vždy alespoň ve dvou nebo upozorněte ostatní jakým směrem budete plavat. Máte-li u vody děti, v žádném případě je nespouštějte z očí. Velmi nebezpečná je kombinace alkoholu, horkého počasí a koupání. Pokud pijete u vody alkohol, plavat se rozhodně nevydávejte. Neskákejte do vody v místech, která neznáte, to samé platí při radovánkách u bazénu, které bývají také velmi nebezpečné,“ dodala Uhlířová.

Foto Redakce

Štítky utonutí, policie, krimi, Lipno nad Vltavou, Frymburk, Vodní nádrž Lipno, bazén, Nemocnice České Budějovice, Česko

Na Lipně utonul další člověk. Nezletilý chlapec je ve vážném stavu po pádu do bazénu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.