Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidička vjela na přejezd, když projížděl vlak. Jen zázrakem nebyl nikdo těžce zraněn

O velkém štěstí může mluvit řidička golfu, která včera večer vjela na železniční přejezd v Písku, když místem projížděl vlak. Ona i její spolujezdkyně utpěly pouze lehká zranění, nikdo z vlaku zraněn nebyl. Podle policie žena nejspíš přehlédla světelnou výstrahu.

K nehodě došlo krátce po 18. hodině na železničním přejezdu v Písku u Židovského hřbitova. „Řidička osobního automobilu značky VW Golf vjela na přejezd v době, kdy místem projížděl vlak s bezmála třiceti cestujícími. Řidička jedoucí od obce Oldřichov pravděpodobně přehlédla světelnou výstrahu,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Řidička i její spolujezdkyně utrpěly lehká zranění, ve vlaku nebyl nikdo zraněn. „Alkohol u řidičky i strojvedoucího vlaku vyloučily dechové zkoušky,“ dodala mluvčí.

Smrtelné nehody

Většina nehod s vlakem přitom končí tragicky. V první polovině června zemřela na Jindřichohradecku devětačtyřicetiletá žena, která pravděpodobně přehlédla světlené značení a střetla se s projíždějícím rychlíkem, který jel z Jindřichova Hradce do Jihlavy. O týden později zemřela v Písku jednaosmdesátiletá seniorka. Podle policie se pravděpodobně snažila přejít koleje mimo železniční přejezd.

Foto Policie České republiky

Štítky krimi, nehoda, vlak, železniční přejezd, Písek, Volkswagen Golf, okres Jindřichův Hradec, Jihlava, Jindřichův Hradec

Řidička vjela na přejezd, když projížděl vlak. Jen zázrakem nebyl nikdo těžce zraněn  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.