Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V hotelu na Strakonicku se propadla terasa. Bylo na ní 15 dětí

Strakoničtí policisté vyšetřují případ obecného ohrožení z nedbalosti, ke kterému došlo včera v podvečer v hotelu jednoho restauračního a rekreačního zařízení na Strakonicku. Došlo tam ke zranění patnácti dětí, které se propadly dřevěnou terasou.

K události došlo včera v podvečer v jednom z hotelových zařízení na Strakonicku. Podle policie se na místě zranilo 15 nezletilých dětí z Prahy. Důvodem bylo prolomení podlahy dřevěné terasy, která je součástí hotelu.

„V době, kdy došlo k pádu, probíhala na terase výstavka cizokrajných hudebních nástrojů, které si děti prohlížely. Během programu došlo k prolomení trámů a prken terasy a pádu z výšky přibližně třech metrů,“ uvedla tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Sedm dětí převezli záchranáři do strakonické nemocnice, šest do nemocnice v Písku, dvě do českobudějovické nemocnice. Děti jsou zatím hospitalizované. „Budou se propouštět buď dnes, nebo zítra, nic závažného tam není," řekla mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková. Zastupující mluvčí jihočeské zdravotnické záchranné služby Zuzana Fajtlová řekla, že děti mají lehčí zranění, jedno dítě má středně těžké zranění pohybového aparátu.

Děti neutrpěly žádná vážná poranění. Rozsah zranění, příčinu a okolnosti pádu dřevěné terasy. vyšetřují policisté. „Strakoničtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu spáchání obecné ohrožení z nedbalosti," uzavřela Nováková.

Kde přesně k incidentu došlo nechtěla Jaromíra Nováková komentovat. Podle ČTK jde o jedno zařízení na Blatensku.

Foto Jana Kroneislová

Štítky zranění, obecné ohrožení z nedbalosti, policie, děti, Strakonicko, terasa, hotel, okres Strakonice, úraz, Praha, Nemocnice Písek, Nemocnice České Budějovice

V hotelu na Strakonicku se propadla terasa. Bylo na ní 15 dětí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.