Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklista kličkoval Na Sadech. Strážníkům nadýchal tři a půl promile a skončil na záchytce

Strážníci městské policie řešili včera opilce na kole, který se proháněl po parku Na Sadech. Svou riskantní jízdou ohrozil i ženu, která vezla dětský kočárek. Hlídka proti němu okamžitě zasáhla. Jízdní kolo mu zabavila a převezla ho na záchytnou stanici. Jedenačtyřicetiletý muž se totiž před jízdou posilnil alkoholem a nadýchal 3,5 promile alkoholu.

Hlídka do parku vyjížděla včera v půl čtvrté odpoledne. Podle prvotních informací mělo jít o cyklistu, který svou jízdou ohrožuje chodce. „Strážníci na místě zastihli jedenačtyřicetiletého muže z Českobudějovicka. Následně provedená orientační dechová zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 3,5 promile. Muž zakončil svůj cyklovýlet po jihočeské metropoli na záchytce,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Muž bude mít po vystřízlivění rozhodně co vysvětlovat. Za přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích mu hrozí pokuta až pětadvacet tisíc korun.

Cyklista je pro strážníky už známou firmou. „Ve čtvrtek 4. července se dotyčný muž potácel po Branišovské ulici a nekontrolovaně vstupoval do vozovky mezi projíždějící vozidla. Strážníci ho nalezli ležícího v příkopu nedaleko odtud. Muž nadýchal více než 3 promile alkoholu,“ dodala Školková.  Ani v tomto případě ho pobyt na záchytce neminul.  

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, cyklista, městská policie, záchytka, Na Sadech, okres České Budějovice

Cyklista kličkoval Na Sadech. Strážníkům nadýchal tři a půl promile a skončil na záchytce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.