Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný muž ujížděl policii. Zběsilou jízdu i policejní střelbu si natáčel na Instagram

, aktualizováno 15. července 2019, 20:39

Strakoničtí policisté mají za sebou opravdu výživnou službu. Hlídka chtěla v sobotu dopoledne zkontrolovat řidiče osobáku, ten ale nezastavil a začal policistům ujíždět. Posádka auta, složená ze dvou mužů, ujížděla od Strakonic. Jejich zběsilá a nebezpečná jízda skončila až v Horažďovicích, kde se muž snažili do policejního auta najet. Hlídka po zastavení osobáku zjistila, že je řidič zdrogovaný. Jako první o případu informoval server Krimi – Plzeň, který zveřejnil také kuriozní video z honičky.

K honičce došlo v sobotu kolem desáté dopoledne, kdy policisté ze Strakonic chtěli zkontrolovat osobní auto. Řidič ale na výzvu o zastavení nereagoval a naopak začal před policisty vysokou rychlostí ujíždět. V pronásledovaném autě seděli dva muži, kteří jeli od Strakonic směrem na Klatovy. Devětadvacetiletý řidič si zběsilou jízdu a policejní střelbu natáčel na Instragram.

„Řidič osobáku se u Horažďovic snažili do policejního vozidla i najet, takže policisté museli použít služební zbraň a několikrát vystřelit. Poté policisté vozidlo pachatele předjeli, zablokovali a posádku zajistili. Ukázalo se, že vozidlo řídil devětadvacetiletý muž s platným zákazem řízení,“ uvedli policisté.

Muž byl nedávno propuštěný z výkonu trestu. Hlídka na místě zjistila, že řidič byl pod vlivem pervitinu. Ve vozidle byla také zajištěna další nažloutlá krystalická látka, dost možná pervitin, který bude odeslán na kriminalistickou expertízu.

Řidič je momentálně umístěn v policejní cele v Klatovech a čeká obvinění hned z několika trestných činů.

Foto krimi-plzen.cz, Týdeník policie

Štítky ujíždění, pronásledování, krimi, policie, Instagram, Strakonice, Horažďovice, Plzeň, Klatovy

VIDEO: Zdrogovaný muž ujížděl policii. Zběsilou jízdu i policejní střelbu si natáčel na Instagram  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.