Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U Tábora se znovu objevila puma americká. Utekla do pole

Z jihu na Vysočinu a zase zpátky. Puma americká, která se od konce června pohybuje po Česku, byla znovu spatřena v Jihočeském kraji. Tentokrát ji viděli na kraji Tábora mezi obcemi Mladá Vožice a Daměnice.

ČTĚTE TAKÉ: Na Jindřichohradecku se stále pohybuje puma, policie řeší odchyt

Pohyb pumy nahlásil řidič dnes kolem 10 hodiny ráno. Zvíře mu mělo přeběhnout přes cestu, když projížděl u Daměnic směrem na Mladou Vožici. Informace o pohybu potvrdil i policejní mluvčí Jiří Matzner. „Oznamovatel si byl jistý, že jde o hledanou šelmu. Ta měla přeběhnout přes silnici do pole,“ popsal Matzner. Policie následně informovala okolní myslivecká sdružení.

Lidé pumu pozorovali už od dubna, oznámení o jejím výskytu ale dostala policie až v polovině června. Před více než dvěma týdny se puma mohla pohybovat na Jindřichohradecku u Červeného Hrádku. Pak se ale znovu vrátila na Vysočinu. Podle policie je proto možné, že si stále vybírá svůj „rajon“. 

„Stále se nám ale nepodařilo získat žádné materiály, na kterých by byla puma zachycena. Pokud by tedy někdo zvíře zachytil například na fotopast, prosíme o předání snímků na policii,“ doplnil Matzner.

ČTĚTE TAKÉ: Puma se nejspíš vrátila na Jindřichohradecko. Natočili ji u Červeného Hrádku

Zvíře s největší pravděpodobností uteklo dosud neznámému chovateli. Chování této šelmy je podle policie nepředvídatelné. „Jde o nočního lovce, který bezdůvodně na dospělé neútočí, přesto je však na místě opatrnost," uvedla. 

Foto pixabay.com

Štítky puma americká, policie, varování, Kraj Vysočina, Mladá Vožice, Daměnice, Česko, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec

U Tábora se znovu objevila puma americká. Utekla do pole  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.