Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý cyklista narazil do auta. Škoda je dohromady jedenáct tisíc

Táborští policisté řešili koncem minulého týdne dopravní nehodu, kterou způsobil opilý cyklista. Podle policie nedal přednost projíždějícímu autu. Při nárazu do osobáku navíc utrpěl zranění hlavy. Škoda na autě je zhruba 10 tisíc korun. Cyklistovi hrozí pokuta až 50 tisíc.

K nehodě došlo koncem minulého týdne na jedné z křižovatek v historické části města Tábora. Podle prvotního šetření cyklista, který do křižovatky vjížděl z vedlejší komunikace, nerespektoval značku Dej přednost v jízdě. „Odborná zkouška na přítomnost alkoholu v dechu řidiče vozu byla negativní, cyklista však nadýchal 1,93 promile. Hmotná škoda na osobním vozidle byla odhadnuta na částku 10 000 korun, na jízdním kole tisíc korun,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Cyklista ale bude mít rozhodně co vysvětlovat. V případě prokázání viny je ohrožen finančním postihem ve výši 25 tisíc až 50 tisíc korun.

Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, alkohol, policie, cyklista, Tábor

Opilý cyklista narazil do auta. Škoda je dohromady jedenáct tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.