Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V paneláku v ulici Jana Buděšínského hořel byt. Škoda se vyšplhala ke sto tisícům

Stotisícovou škodu vyčíslil vyšetřovatel hasičů u včerejšího požáru bytu v paneláku v ulici Jana Buděšínského. Z domu bylo po poledni evakuováno přes třicet osob. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Proč začalo v bytě hořet bude předmětem šetření.

Do ulice J. Buděšínského vyjely před půl jednou osádky dvou cisteren a automobilového žebříku. „Ještě před příjezdem hasičů se z domu samoevakuovalo přibližně 30 osob včetně dětí. Někdo z obyvatel také uzavřel hlavní uzávěr plynu a shodil elektrické jističe,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Hasiči pomohli z domu vyvést jednoho dospělého a tři děti, kteří zůstali v šestém patře. 

Ohnisko požáru našla zasahující jednotka v kuchyni bytu ve čtvrtém patře. Během hodiny se podařilo hasičům oheň zlikvidovat. „Po závěrečném průzkum, který hasiči vedli termokamerou, si požářiště převzali vyšetřovatel hasičů a policie, kteří budou zkoumat příčinu vzniku požáru,“ dodala Matějů.

Foto hzsjk.cz

Štítky požár, hasiči, byt, evakuace, dům, panelový dům

V paneláku v ulici Jana Buděšínského hořel byt. Škoda se vyšplhala ke sto tisícům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.