Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Neměl jsem v plánu vraždit, i když mě o to Miška prosila, řekl obžalovaný z dvojnásobné vraždy

Úplně odlišné výpovědi a slzy v očích. Tak vypadal první den soudního líčení s dvojicí, která měla loni v lednu ubodat na Písecku manželský pár. Jednání začalo v půl deváté ráno. Michaelu K. a Jána M. v poutech přivedla eskorta.

Soudní líčení začalo rekonstrukcí případu a výčtem zraněních, které dvojice manželskému páru způsobila. Obžalovaní podle státního zástupce Petra Cigánka manželský pár několikrát opakovaně nožem bodli do krku, ohryzku, týlu a páteře. Manželský pár v mobilním domě vykrvácel.

Obžalovaný muž nejprve po zadržení nevypovídal. Loni na podzim ale přiznal, že v mobilním domě byl. Podle jeho slov ale do Písku rozhodně nejel s úmyslem vraždit, i když ho o toho Michaela K. prosila. „Byla ve stresu a souhlasil jsem, že ji tam odvezu. Chtěla po mně, abych je zabil, ale to já jsem odmítl. Miška (spoluobžalovaná  poz. red.) začala v domě s poškozeným řešit nevyplacenou mzdu a odškodnění za údajné znásilnění. Ven přišla už s klíčemi od bytu, kde byl trezor s penězi, které si mohla vzít,“ uvedl Ján M.

Zjistil jsem, že jsem je ubodal

Když se dvojice do domu zpět vrátila, došlo prý k velké hádce. „Poškozený chytil nůž a zaútočil na Mišku. Ohnal jsem se a bodl mě do ruky. Zezadu se na Mišku přihnala poškozená s nožem v ruce. Ke konci jsem zjistil, že jsem je ubodal, ale bylo to instinktivně,“ řekl Ján M., který dodal, že běžel do auta pro lékárničku. Tu tam ale nenašel. Policii ani záchranku ale nevolal, protože s nimi prý nemá dobrou zkušenost.

Ukradené peníze má mít schované v Rumunsku a je ochoten vrátit je rodině. To ale vzápětí popřel v další čtené výpovědi, ve které do písmene vyvrátil to, co uvedl. Do Písku údajně jel ještě s dalšími dvěma kamarády, jeden z nich byl nájemný vrah. Pro trezor do bytu šli až po tom, co byl manželský pár mrtvý. Peníze údajně použil společně s obžalovanou na společné náklady pobytu v Rumunsku.

Michaela K. u soudu dnes odmítla vypovídat a jen projevila lítost. Stejně tak jako Ján M., který uvedl, že by vše nejraději vrátil. „Lituji toho, že jsem tam vůbec jel,“ dodal.

Soudní líčení zítra pokračuje. 

Foto Jan Pešek

Štítky vražda, soud, Písek, policie, manželé, okres Písek, peníze, Petr Cigánek, Rumunsko

VIDEO: Neměl jsem v plánu vraždit, i když mě o to Miška prosila, řekl obžalovaný z dvojnásobné vraždy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.