Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stojany na kola se o víkendu staly terčem vandalů. Jeden ho vytrhl i s dlažbou

Nezvyklý zájem vzbudily o víkendu v centru města stojany na kola. Jak v pátek, tak i v sobotu řešili strážníci jejich krádeže, v jednom případě zloděj vytrhnul i kus dlažby, ve které byl stojan upevněn. Oba pachatelé si vysloužili pokutu.

„V sobotu 25. května v půl čtvrté ráno spatřil operátor městského kamerového systému v Krajinské ulici muže nesoucího podivný náklad. Jak se vzápětí ukázalo, objemným břemenem byl stojan na jízdní kola,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Na místo se ihned vydala hlídka městské policie. Strážnící sedmadvacetiletého muže chytli na náměstí, kde odpočíval před svou další cestou. Nakonec se musel vydat jen tam, kde stojan ukradl. Po jeho vrácení si od strážníků vysloužil pokutu.

Nelíbilo se mu, jak byl stojan postaven

Den předtím řešili strážníci podobný případ. Dvaadvacetiletý mladík vytrhnul na náměstí stojan na kola i s dlažbou. Jeho konání si ale všiml operátor kamerového systému a na místo poslal strážníky. Ti našli mladíka na Sokolském ostrově. 

Své jednání policistům odůvodnil velmi zvláštně. „Údajně se mu nelíbilo, jak byl stojan na kola postaven. Když zjistil, že už není pevně ukotven v zemi, stojan vytrhl a posunul ho podle svých představ,“ vysvětlila Školková.

Pachateli hrozí za jeho jednání pokuta až 50 tisíc korun. Případem se teď bude zabývat správní orgán.

Foto Městská policie

Štítky dlažba

Stojany na kola se o víkendu staly terčem vandalů. Jeden ho vytrhl i s dlažbou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.