Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Od hořící motorky chytla v Rudolfově i stodola. Škoda je sto padesát tisíc korun

Na sto padesát tisíc korun vyčíslil vyšetřovatel hasičů škodu při požáru motorky v Rudolfově na Českobudějovicku. Požár se totiž ze stroje rozšířil i na stodolu, ve které motorka stála. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Budějc a dobrovolníci z Rudolfova. Proč začala motorka hořet je předmětem šetření.

K požáru došlo kolem deváté hodiny večer v Jabloňové ulici v Rudolfově. „Na místo byli vysláni s cisternami a automobilovou plošinou profesionální hasiči z obou českobudějovických stanic a dobrovolní hasiči z Rudolfova,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár se z motorky rozšířil i na přístavek. „Po průzkumu na místě velitel zásahu rozhodnul o nasazení jednoho vysokotlakého proudu do stodoly, aby bylo zastaveno další šíření požáru,“ doplnila Matějů.

Po několika minutách hašení dostali hasiči požár pod kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Během hodiny a půl se podařilo oheň kompletně uhasit. Výše vzniklé škody byla stanovena na 150 tisíc korun. Proč začala motorka hořet je v šetření.

Foto hzsjk.cz

Štítky požár, hasiči, Rudolfov, stodola, České Budějovice, okres České Budějovice

Od hořící motorky chytla v Rudolfově i stodola. Škoda je sto padesát tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.