Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nešlo o konkurenční boj, ale o osobní pomstu, říká majitel vyhořelého zmrzlinového stánku Josef Zima

Vyhořelý zmrzlinový stánek u mostu v Podskalí na Hluboké rozpoutal na Facebooku velkou debatu. Někteří psali, že šlo určitě o konkurenční boj. Do redakce se nám ozval majitel Josef Zima, který se rozhodl uvést vše na pravou míru.

Stánek začal hořet v pátek nad ránem. Nezbylo z něj téměř nic. „Šetřením se zjistilo, že stánek byl zapálený úmyslně. Trošku jsem očekával, že něco podobného přijde, protože jde v podstatě o třetí díl nějaké osobní pomsty nebo zastrašování. Jde o to, že někdo na mě tlačí, abych udělal něco, co já nechci,“ popsal majitel Josef Zima, který si je jistý, že šlo o osobní mstu. „Loni v listopadu mě před domem v devět hodin ráno napadli dva muži. Pětadvacet dní jsem byl na neschopence. V podstatě jsem se musel dožadovat, aby se mnou policie sepsala protokol. Nakonec bylo napadení odloženo a kvalifikováno jako přestupek. Den před Vánocemi mi někdo u obou aut propíchal kola. V lednu letošního roku jsem se obrátil na náměstka ředitele krajského ředitelství pro službu kriminální policie a vyšetřování, který slíbil, že se ozve. Do dnešního dne se nikdo neozval,“ řekl.  

„Případ je v šetření a momentálně nemáme žádné informace, které bychom mohli poskytnout,“ řekl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.  

Pan Zima je přesvědčený o tom, že policie při vyšetřování prvního napadení pochybila. „Bojím se co bude dál. Nevím, jestli policisté někoho kryjí nebo jestli se jedná o šlendrián. Myslím si, že kdyby policie konala tak, jak měla, nemuselo k tomu dojít,“ popsal majitel.

Škoda, kterou vyšetřovatel vyčíslil, bude možná ještě vyšší než původní milion dvě stě tisíc. „Když jsem škodu vyčísloval, tak jsem do ní nezapočítal kávovar, který má hodnotu zhruba sto padesát tisíc,“ dodal Zima.

Stánek se zmrzlinou stál u mostu od roku 2011. I když je teď na místě pouze spáleniště, chtěl by pan Zima ještě do letních měsíců prodávat zmrzlinu znovu. „Chtěl bych prodej zmrzliny rozjet co nejdříve znovu. Byl bych rád, kdybych otevřel už před létem. Jak to dopadne, je zatím ve hvězdách,“ uzavírá Zima

Foto Jan Pešek

Štítky požár, Hluboká nad Vltavou, hasiči, Josef Zima, policie, Facebook, Hluboké, Podskalí, zmrzlina, Vánoce, hospodářská soutěž

Nešlo o konkurenční boj, ale o osobní pomstu, říká majitel vyhořelého zmrzlinového stánku Josef Zima  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.