Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidička budějckého trolejbusu řídila pod vlivem drog, za jízdy si měla lakovat i nehty

Policisté v Budějcích vyšetřují případ řidičky, která v pátek 12. dubna před polednem řídila trolejbus pod vlivem drog. Hlídka si na ženu počkala na konečné zastávce na sídlišti Máj, kde ji otestovali na alkohol a přítomnost drog. Zkouška na drogy byla pozitivní.

Na podezřelou řidičku upozornili cestující, kterým se nezdálo její chování. V trolejbusu tou dobou cestovalo několik desítek lidí. Podle svědků si řidička měla za jízdy navíc lakovat nehty na nohou.

„Řidičku jsme dojeli na konečné zastávce, podrobili ji testu na drogy. Ten byl pozitivní. Řidička dobrovolně podstoupila odběr krve na další výsledky. Podle těch se bude posuzovat dál. Na místě jí byl zadržen řidičský průkaz, vyrozuměli jsme provozovatele a zatím celý případ prověřujeme jako podezření z trestného činu,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner. Na jaké drogy konkrétně byl test pozitivní, policie ve čtvrtek nechtěla upřesňovat.

Vedení dopravního podniku se k celé záležitosti zatím nechce nijak vyjadřovat. Tiskový mluvčí pouze ve čtvrtek řekl, že dokud nebudou výsledky vyšetřování přímo od policie, nebude celou věc nijak komentovat. Řidička by měla být momentálně v pracovní neschopnosti. 

Foto Redakce

Štítky alkohol, autobus, drogy, městská hromadná doprava, policie, droga, České Budějovice

Řidička budějckého trolejbusu řídila pod vlivem drog, za jízdy si měla lakovat i nehty  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.