Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U dětského hřiště na Včelné někdo nastražil kabanos napěchovaný jedem

, aktualizováno 11. dubna 2019, 14:00

Nedaleko dětského hřiště v Dlouhých rolích u bytových domů byl nalezen kabanos napěchovaný jedem modré barvy. Na svých stránkách to zveřejnil Obecní úřad Včelná. Podle místa nálezu by mohly být ohroženy i děti.

Policisté z Obvodního oddělení Boršov nad Vltavou prověřují včera nalezenou, pravděpodobně jedovatou nástrahu, cílenou na venčené psy v obci Včelná. Uzeninu s vloženou výrazně modře zbarvenou látkou nalezla poblíž dětského hřiště včera žena, která vše oznámila starostce obce.

„Člověk, který si dá práci s přípravou takové návnady, aby se zbavil zvířete, si možná ani neuvědomuje následky a hlavně to, že se dopouští trestného činu a mohl by ohrozit dokonce i lidský život,“ uvedla starostka Včelné Miroslava Stránská. 

Nástraha byla odeslána na chemickou expertizu. Policisté v místě nálezu šetření k možné osobě pachatele. „S ohledem na blízkost dětského hřiště se jedná ze strany pachatele, který zde nástrahu položil, o mimořádně nebezpečné a rizikové jednání. Výrazně zbarvená látka může přitáhnout dětskou pozornost a malé dítě může látku i spolknout,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Uhlířová

Foto pcr.cz

Štítky otrava, jed, Včelná, psi, děti, dětské hřiště, Kabanos, Boršov nad Vltavou

U dětského hřiště na Včelné někdo nastražil kabanos napěchovaný jedem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.