Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Sokoláku bylo v pátek veselo, strážníci předávali podnapilé nezletilce rodičům

Strážníci v pátek kolem sedmé hodiny večerní vyjížděli na Sokolák. Skupinka třiceti nezletilých dětí se tam rozhodla oslavit konec týdne ve školních lavicích. Nechyběl alkohol a hlučná zábava. Lidé, kteří chodili okolo, zavolali strážníky.

Když na místo hlídka přijela, několik chlapců trhalo stránky z knihy, které odhazovali na zem. Jeden z chlapců se dokonce snažil papír zapálit. To se mu naštěstí nepodařilo. Za nepořádek si několik mladistvých chlapců vysloužilo kromě úklidu i pokutu. Tím to ale rozhodně neskončilo.

„Strážníci se rozhodli prověřit podezření na popíjení alkoholu u nezletilců. U pěti z nich se skutečně ukázalo, že pili. Nejvyšší naměřenou hodnotu 0,61 promile ukázala orientační dechová zkouška u jednoho z patnáctiletých chlapců. Krabici s vínem měla podle dětí přinést jedna z dívek. Strážníci čtveřici nezletilců následně předali do rukou přivolaných rodičů,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Případem se bude dál zabývat oddělení sociálně právní ochrany dětí budějckého magistrátu.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, děti, strážníci, hluk, nepořádek

Na Sokoláku bylo v pátek veselo, strážníci předávali podnapilé nezletilce rodičům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.