Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž si spletl hromosvod se skálou, cestou z bujaré párty zkoušel své horolezecké dovednosti

Na Lannovce v Budějcích jsou občas k vidění opravdu husarské kousky. Jeden takový si v sobotu nad ránem připsal i mladík, který vyšplhal po hromosvodu do prvního patra. Kromě obdivů od svého přihlížejícího kamaráda vyfasoval od strážníků i pokutu.

„V sobotu 23. března krátce před druhou hodinou ranní viděl operátor městského kamerového systému na Lannově třídě muže lezoucího po fasádě jednoho z domů. Na místo okamžitě vyjížděla hlídka městské policie. Mladý muž mezitím stačil vyšplhat po hromosvodu až na úroveň prvního patra a slézt zpátky na zem. Za bujaré zábavy v doprovodu svého dalšího společníka se pak vydal směrem k domovu,“ řekla tisková mluvčí policie Věra Školková.

Cestou ho ale dostihla hlídka strážníků. Osmnáctiletý mladík chvilku zapíral, nakonec se ale přiznal. Za pokus o poškozování cizího majetku dostal na místě od hlídky pokutu. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky vandal, hromosvod, Lannova třída, strážníci, České Budějovice

Muž si spletl hromosvod se skálou, cestou z bujaré párty zkoušel své horolezecké dovednosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.