Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budějcké biskupství postavilo mimo službu faráře, který měl sexuálně obtěžovat nezletilé

Budějcké biskupství řeší v těchto dnech případ sexuálního obtěžování nezletilých. Farář z vikariátu Sušice – Nepomuk na Klatovsku měl sexuálně obtěžovat nezletilé. Podle informací ČTK měla jedna z údajných obětí napsat dopis papeži Františkovi.

Církev postavila faráře mimo službu v půlce ledna. „Je to z preventivních důvodů. Chceme, aby měl čas připravit si své vlastní vyjádření na obhajobu, protože řízení bude probíhat před církevním soudem,“ uvedl tiskový mluvčí budějcké diecéze Miroslav Bína.

„Žádné detaily ani důvod odvolání nebyl zveřejněn. Policie případ nevyřešuje, je to interní záležitost církve. Faráři bylo pozastaveno kněžské působení v souladu se zněním kodexu Kanonického práva,“ upřesňuje Bína, který nemá informace o to, že by někdo na faráře podal trestní oznámení.

Jak dlouho bude církevní proces trvat, nikdo nedokáže říci, může trvat měsíce. V případě prokázání neviny se kněz bude moci vrátit ke své práci. 

Foto pixabay.com

Štítky farář, diecéze, obtěžování, soud, Papež František, okres Klatovy, Nepomuk, Sušice, biskupství

Budějcké biskupství postavilo mimo službu faráře, který měl sexuálně obtěžovat nezletilé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.