Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilec za volantem zhasl světla a dělal, že v autě není

Budějčtí strážníci v neděli nad ránem odhalili značně opilého jedenatřicetiletého muže, který se prozradil svým chováním. Orientační dechová zkouška na alkohol u řidiče ukázala výsledek 1, 73 promile.

„V ulici Oskara Nedbala strážníci před sebou spatřili stojící vozidlo s rozsvícenými světly. Ve chvíli, kdy se k němu přiblížili, náhle světla zhasla a na sedadle řidiče se krčila mužská postava. Strážníci pokračovali v jízdě, když spatřili, jak se vozidlo rozjíždí. Podezřelé chování řidiče strážníky přimělo vozidlo zastavit. Jak se vzápětí ukázalo, muž za volantem měl dobrý důvod vyhnout se setkání se strážci zákona. Strážníci totiž při jednání s řidičem ucítili alkohol,“ uvedla tisková mluvčí Věra Školková.

Jedenatřicetiletý muž přiznal, že se před jízdou posilnil i tvrdým alkoholem. Podrobit se orientační dechové zkoušce na alkohol však odmítl. Když strážníci na místo přivolali hlídku Policie ČR, řidič si své rozhodnutí rozmyslel. Na výzvu policistů orientační dechovou zkoušku nakonec podstoupil.

Policisté řidiči následně zakázali jízdu a celý případ si převzali k dalšímu šetření. Muže nyní čeká sdělení obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto pixabay.com

Štítky opilec, řidič, policie, České Budějovice, alkohol, dechová zkouška, Oskar Nedbal, Policie České republiky

Opilec za volantem zhasl světla a dělal, že v autě není  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.